Скасування митних платежів

Опубліковано 28.02.2023 о 12:29

Уряд скасував відстрочення митних платежів для ліків та продуктів, введене на початку війни.

Кабінет міністрів України скасував відстрочення сплати митних платежів для ліків, медичних виробів, продуктів, та товарів критичного імпорту (постанова від 24 лютого 2023 р. № 166).  Рішення про відстрочення було ухвалено в березні 2022 року.

 

 Згідно з документом, скасовується відстрочення сплати митних платежів для імпорту таких товарів:

  • Лікарські засоби,
  • Медичні вироби,
  • Продукти харчування (м’ясо, риба, молоко та молочні продукти, яйця, овочі, кава, чай, цукор, жири та олії, кондитерські вироби тощо),
  • Товари критичного імпорту.

Водночас для товарів військового призначення скасування відстрочення сплати митних платежів відбудеться тільки з 1 червня 2023 року.

 

Нагадаємо, українська влада у листі про наміри до керівництва МВФ (Меморандумі) зобов’язалася забезпечити збільшення податкових надходжень до держбюджету.

Зобов’язання включають скасування спеціальних положень, що дозволяють платникам податків використовувати спрощену систему оподаткування, а саме: ставку єдиного податку в розмірі 2%, і відновлення довоєнного режиму для цих платників податків з 1 липня 2023 року.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Наказ МОЗ України від 21.02.2023 року №351

Наступна

Перелік суб'єктів господарювання, які здійснюють відпуск інсулінів на території Івано-Франківської області станом на 01.03.2023 року