СТОП не ліцензованим «аптекам»!

Опубліковано 01.07.2020 о 13:55

            Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області (далі – Служба) інформує про початок курортного сезону на березі Чорного моря. Разом з тим розпочався сезон не ліцензованих аптечних закладів в Білгород-Дністровському районі, а саме: смт Затока, с. Кароліно Бугаз Овідіопольського району та ін..

           З напливом туристів в Одесі та Одеській області з’являється чимало так званих аптек без права на роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Безвідповідальні суб’єкти господарювання називають аптеками такі споруди як: гаражі, кіоски, лавки та будки, ринки та продаж з рук.

           Нагадуємо, що згідно Постанови КМУ від 30 листопада 2016 р. № 929 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими
засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)» площа аптек повинна бути: в місті не менше 50 м², в селищах міського типу (смт) – 40 м², а в селі – 30 м².

           Також повідомляємо, що в вищезазначених, так званих, «аптеках» більш за все реалізують неякісні, незареєстровані та фальсифіковані лікарські засоби,  не дотримується температурний режим в приміщеннях, де зберігаються лікарські засоби, що вкрай необхідно саме в літній період! А це в першу чергу впливає на якість лікарських засобів та може нанести серйозну шкоду для здоров’я населення.

           Тому в свою чергу Служба наполегливо закликає повідомляти всіх відповідальних громадян у разі виявлення споруди з вивіскою «аптека», на дверях якої відсутня будь-яка інформація про суб’єкта господарювання, якому належить аптека. Свої повідомлення можете надсилати до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області поштою за адресою: м.Одеса, пр.-т Гагаріна,8, 65044, на ел. адресу – dls.od@dls.gov.ua або за телефонами: (048) 786-90-40,(41).

           В свою чергу Служба направила запити до губернатора Одеської області, Національної поліції України в Одеській області та Державної фіскальної служби України в Одеській області щодо виявлення суб’єктів господарювання, які порушують Ліцензійні умови.

           Додатково застерігаємо суб’єктів господарювання від шахраїв! Не довіряйте особам, які представляються працівниками Служби та пропонують свою допомогу при відкритті аптек! В іншому випадку, з вас вимагатимуть гроші за послуги. Вся необхідна інформація для отримання ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами у вільному доступі на сайті Держлікслужби (https://www.dls.gov.ua). Також всі необхідні бланки для заповнення при поданні заяви на отримання ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами є в вищезазначеній Постанові КМУ від 30 листопада 2016 р. № 929.

           За консультацією звертайтесь до головних спеціалістів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області за вказаними телефонами або записуйтесь на особистий прийом. Консультації надаються цілковито безкоштовно!

           Будьте обачливі та бережіть себе!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

УВАГА! Планове засідання атестаційної коміссії фармацевтичних працівників відтерміновано на період карантину!

Наступна

Закон один для всіх! Комунальні підприємства не є виключенням!