Уряд надав можливість робити щеплення в приміщеннях аптек

Опубліковано 29.02.2024 о 14:15

     

27 лютого 2024 року Кабінетом Міністрів України (КМУ) внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, які стосуються проведення щеплень в аптечних закладах. Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді України Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі. Текст змін наразі не опублікований.

Так, змінами надається можливість проведення профілактичних щеплень в аптечних закладах фармацевтичними працівниками (фармацевтами, фармацевтами клінічними), які пройшли спеціальні щорічні навчання з питань вакцинації та володіють правилами організації і технікою проведення щеплень, а також навичками надання домедичної допомоги при невідкладних станах.

При цьому така можливість надаватиметься за умови наявності в такого аптечного закладу ще й ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики та за умови відкриття медичного кабінету в приміщенні аптечного закладу.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

До уваги суб’єктів господарювання (об’єднань суб’єктів господарювання), які здійснюють діяльність на ринку медичних виробів, а також споживачів (користувачів), громадських організацій споживачів (об’єднань споживачів)

Наступна

Інклюзивність приміщень аптечних закладів