Уряд розподілив кошти для закупівлі холодового обладнання для логістики вакцини від COVID-19

Опубліковано 29.10.2021 о 09:35

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, під час вступного слова на черговому засіданні Кабінету Міністрів України 28 жовтня зауважив, що більшість регіонів країни наразі знаходяться в «червоній» зоні. Завантаженість ліжок з киснем у деяких областях сягає вже більше ніж 80%.

Відтак Урядом було підтримано рішення щодо перерозподілу деяких видатків державного бюджету на 2021 р. для реалізації спільних з міжнародними фінансовими організаціями інвестиційних проєктів. Відповідно до цього рішення фінансуватиметься спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкт «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» із закупівлі устаткування для холодового ланцюга щонайменше для 200 закладів первинної медичної допомоги на суму 242 млн грн.

На сайті Міністерства охорони здоров’я України також повідомлялося, що орієнтовна вартість закупівлі — 17,0 млн дол. США, або 448,6 млн грн. Окрім того, згідно із цим рішенням фінансуватиметься закупівля майже 2 млн одиниць експрес-тестів на визначення антигену до SARS-CoV-2.

за матеріалами moz.gov.ua

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Уникнути зростання темпів захворюваності на COVID-19 можна лише вакцинацією — Віктор Ляшко

Наступна

Як подорожувати між регіонами з новими правилами перевезень: роз’яснює МОЗ