Щодо законодавчого визначення категорій населених пунктів України

Опубліковано 22.02.2024 о 14:44

Керівникам суб`єктів господарювання, які здійснюють діяльність з оптової та

роздрібної торгівлі лікарськими засобами

в Миколаївської області

                                                                                   

          Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області  звертає  увагу, що 26.01.2024 набрав чинності Закон України від 28.07.2023 № 3285-IX «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України» (далі – Закон), який визначає порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, їх найменування та перейменування, вирішення інших питань адміністративно-територіального устрою України.

Відповідно до частини другої статті 1 Закону  визначено категорії населених пунктів, а саме: міста, селища та села.

Місто є населеним пунктом з переважно компактною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 10 тисяч.

Селище є населеним пунктом з переважно садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 5 тисяч.

Село є населеним пунктом із садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить менше 5 тисяч.

Звертаємо увагу, що поняття селище міського типу в Законі відсутнє. Частиною п`ятою розділу ІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону встановлено, що, як виняток з положень частини четвертої статті 1 цього Закону, населені пункти, які до дня набрання чинності цим Законом були віднесені до категорії селищ міського типу, з дня набрання чинності цим Законом відносяться до категорії селищ.

Прошу врахувати зазначену інформацію в роботі, зокрема при оформленні документів щодо відкриття нових місць провадження ліцензійного виду діяльності та їх подання до органу ліцензування.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Нарада щодо запровадження роботи мобільних аптечних пунктів

Наступна

Щодо укладання договорів з НЗСУ