Щодо здійснення діяльності за декларацією

Опубліковано 25.04.2022 о 19:29

Кабінет Міністрів України постановою від 18.03.2022 № 314  дозволив у період воєнного стану провадження господарської діяльності  на підставі подання до Міністерства економіки декларації про провадження господарської діяльності  без отримання дозвільних документів.

Проте до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області (далі – Служба) надходить інформація про недотримання суб’єктами господарювання, що провадять господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами  на підставі декларації, Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з   роздрібної торгівлі лікарськими засобами, затвердженими Постановою КМУ  від 30 листопада 2016 р. № 929.

Недотримання вимог законодавства, яке регулює обіг лікарських засобів може призвести до невиправних наслідків у сфері забезпечення населення безпечними та якісними лікарськими засобами, а також значно знизить рівень отримуваної пацієнтами фармацевтичної допомоги, та підвищить загрозу розповсюдження неякісних лікарських засобів.

Враховуючи вищевикладене Служба наголошує, що декларування діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами у відповідності із постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану» не звільняє від обов’язку дотримуватись вимог законодавства щодо провадження такої діяльності.

Офіційний лист

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо актуалізації даних

Наступна

УВАГА!!! Змінено графік роботи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області