Щодо змін в декларуванні діяльності суб`єктів господарювання

Опубліковано 14.07.2022 о 10:05

Керівникам суб`єктів господарювання, які займаються

реалізацією (торгівлею) лікарських

засобів у Миколаївській області

 

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області повідомляє, що постановою КМУ від 07.07.2022 № 778, що набула чинності 13.07.2022 (далі – постанова №778) внесено зміни до постанови КМУ від 18.03.2022 № 314 “Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану” (далі – Постанова №314). Відповідно до зазначених змін в додатку 2 Постанови № 314 у переліку видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі подання декларації в умовах воєнного стану  позицію:

“Виробництво лікарських засобів (для суб’єктів господарювання, які не мають діючої ліцензії на виробництво лікарських засобів)”

замінено позицією:

“Виробництво лікарських засобів, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами”.

Таким чином, з 13.07.2022 для початку діяльності  з виробництва лікарських засобів, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, в тому на нових місцях провадження діяльності необхідно отримати ліцензію на відповідний вид діяльності.

Змінами також встановлено, що подані до дня набрання чинності постановою №778 суб’єктами господарювання декларації є дійсними протягом шести місяців з дня набрання чинності цією постановою. Протягом зазначеного строку суб’єкти господарювання для подальшого провадження такої діяльності повинні отримати відповідні дозвільні документи у порядку, строки та на умовах, що передбачені законодавством.

Офіційний лист

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо пошкоджених аптечних закладів

Наступна

Щодо зупинення роботи аптек