Щодо постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.2021 року № 1002

Опубліковано 29.10.2021 о 08:48

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області повідомляє, що 24.09.2021 набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22.09.2021 року № 1002 «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) та затвердження Типової форми договору про здійснення доставки лікарських засобів кінцевому споживачу» (далі – Постанова).

Звертаємо Вашу увагу, що змінено вимоги до Уповноважених осіб суб´єктів господарювання, завідувачів аптечних пунктів та завідувачів аптек, розташованих у селах, селищах та селищах міського типу.

Крім того Постанова доповнює Ліцензійні умови новим розділом, який стосується вимог щодо провадження господарської діяльності з електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами на постійній основі.

Також, внесено зміни в додатки до Ліцензійних умов, в тому числі, змінено форму Відомостей про наявність матеріально-технічної бази та кваліфікованого персоналу, необхідних для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами та інші.

Також просимо взяти до відома, що відповідно до п. 3 Постанови ліцензіатам потрібно подати  до органу ліцензування документи, зазначені в абзацах третьому, четвертому, шостому підпункту 1 пункту 7 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929, з урахуванням змін, затверджених цією постановою, не пізніше ніж протягом одного року з дня опублікування цієї постанови (ліцензіати з оптової,  роздрібної  торгівлі лікарськими засобами та  виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки).

 

 

В. о. начальника служби                                                                                                                                                                                                                 Єгор ВОЛКОВ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Щодо розміщення матеріалів стосовно вакцінації

Наступна

Інформація щодо відпуску ліків малолітнім особам