Інтервал між введенням двох доз вакцини AstraZeneca(Covishield) збільшено

Опубліковано 18.03.2021 о 16:59

Таке рішення прийнято Оперативним штабом Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій, яким схвалено рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики. Таким чином, інтервал між введенням вакцини збільшується із 4 до 12 тижнів.

На початку березня 2021 року найвідоміший у світі медичний журнал The Lancet оприлюднив результати досліджень, яке продемонструвало що ефективність вакцини AstraZeneca значно збільшується, якщо її другу дозу вводять з інтервалом в 12 тижнів або більше у порівнянні з інтервалом меншим за шість тижнів. Рішення про збільшення інтервалу між двома введеннями вже схвалено Великою Британією, Канадою, Францією та Німеччиною.

Нагадаємо: Україна також є частиною глобальної ініціативи COVAX. За цим механізмом нам підтвердили поставку 117 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech та від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca у І–ІІ кварталі 2021 року.

Про вакцинацію більше можна дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0800602019. Записатися на вакцинацію можна на відповідному сайті або у мобільному додатку «Дія».

 

За матеріалами Прес-служби Управління охорони здоров’я

Чернігівської облдержадміністрації

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Стан захворюваності на COVID-19, одужання та летальні випадки за січень-лютий 2021 року по Чернігівській області

Наступна

Вакцинація від COVID-19 по Чернігівській області