Інформація для суб’єктів господарювання щодо відпуску (реалізації) наркотичних, психотропних лікарських засобів за е-рецептом.

Опубліковано 06.09.2022 о 14:09

 

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Львівській області інформує про таке.

        На виконання листів Міністерства охорони здоров’я України від 31.08.2022 № 28/20022/2-22 та  Держлікслужби України від 01.09.2022 № 5338-001.3/006.0/17-22 щодо відпуску (реалізації) наркотичних, психотропних лікарських засобів за е-рецептом, аптечні заклади з відповідною ліцензією мають до 1 листопада 2022 зареєструватися в ЕСОЗ. Для цього необхідно:

  1. Обрати медичну інформаційну систему (МІС), яка підключена до центральної бази даних ЕСОЗ та має необхідний функціонал погашення електронного рецепта. Повний перелік МІС https://ehealth.gov.ua/aptechnym-zakladam/.
  2. Зареєструвати аптечний заклад, його підрозділи та працівників у ЕСОЗ;
  3. Забезпечити працівників закладу, що здійснюють відпуск наркотичних лікарських засобів, кваліфікованим електронним підписом (бажано на захищеному носії).

    Водночас Міністерством охорони здоров’я України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської  діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)», який наразі відповідно до регламентних вимог перебуває на погодженні в центральних органах виконавчої влади та передбачає вимоги щодо обов’язку аптечних закладів забезпечити роботу з ЕСОЗ, у тому числі внесення інформації щодо відпущених рецептурних лікарських засобів за електронним рецептом до Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів центральної бази даних ЕСОЗ.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Відпуск антибактеріальних лікарських засобів за електронними рецептами

Наступна

Увага! Термін карантину продовжено!