Інформація про зміни у законодавстві України щодо обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Опубліковано 01.06.2021 о 11:39

Звертаємо Вашу увагу на зміни в Постанові КМУ від 06.05.2000 р. № 770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» із змінами, затверджених Постановою КМУ від 07.04.2021 № 324, де вказано, що на речовини ізольованого канабідіола ( ізолята канабідіола) заходи державного контролю не встановлюються. Однак – екстракт канабісу та тетрагідроканабінол – залишається в першому списку заборонених.

   При цьому Постанова також допускає обіг психотропних речовин, які перенесені з таблиці І до таблиці ІІ список 1 а саме:  « Дронабінол»,» Набілон» (синтетичний канабіноїд, що імітуює дію ТГК) та «Набіксімолс» (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів.     Разом з цим виготовлення лікарських засобів з витяжок, які містять ТГК в Україні заборонені.

  Для здійснення господарської діяльності з лікарськими засобами, або БАДами,  які містять підконтрольні речовини, не внесені до таблиці І вищезазначеної Постанови, необхідно отримання ліцензії на право провадження діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Інформація для аптечних закладів, які приймають участь у державній програмі реімбурсації «Інсуліни»

Наступна

Інформація щодо проведення наступної атестації провізорів і фармацевтів