Інформація про результати роботи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області за 2020 рік

Опубліковано 29.01.2021 о 14:26

Здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства щодо забезпечення якості та безпеки ЛЗ на всіх етапах обігу:  

Протягом 2020 року Службою, на виконання Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держлікслужби на 2020 рік, затвердженого наказом Держлікслужби від 28.11.2019 № 1472, до встановлення карантину з 17.03.2020 та зупинення проведення заходів державного   нагляду і контролю з 17.03.2020 планово перевірено:

– 3 ліцензіати фармацевтичної практики (аптечні заклади – 11аптек) стосовно дотримання ними вимог законодавства щодо якості ЛЗ. За звітний період встановлено 3 порушення вимог законодавства щодо якості ЛЗ під час планових заходів ліцензіатів фармпрактики.

За результатами планових перевірок ліцензіатів фармпрактики:

– видано 3  розпорядження/приписи про усунення порушень;

– складено 1 протокол  про адміністративне правопорушення.

– 6 ліцензіатів медичної практики (лікувально-профілактичні заклади) стосовно дотримання ними вимог законодавства щодо якості ЛЗ. За вказаний період встановлено 5   порушень вимог законодавства щодо якості ЛЗ під час планових заходів ліцензіатів медичної практики.

За результатами планових перевірок ліцензіатів медпрактики:

– видано 5   приписів про усунення порушень;

– складено 2   протоколи про адміністративні правопорушення.

Відповідно до вимог ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», протягом 2020 року Службою позапланові перевірки не проводились.

 Проведено 1 перевірку – залучення разом із правоохоронними органами.

Здійснення державного ринкового нагляду за дотриманням вимог технічних регламентів щодо МВ :

Заходи державного ринкового нагляду в 2020 році здійснювались Службою відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду за 2020 рік, затвердженого 29.11.2019.

Протягом 2020 року, з урахуванням встановлення карантину з 17.03.2020 та зупинення проведення заходів державного ринкового нагляду з 17.03.2020 по 30.06.2020, Службою здійснено 15 планових та 1 позаплановий заходи державного ринкового нагляду щодо МВ. За результатами здійснених заходів складено 16 актів, прийнято 10 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, на 2 суб’єктів господарювання накладено штрафних санкцій у розмірі 4080 гривень.

                 Контроль за дотриманням вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з оптової та роздрібної торгівлі ЛЗ

Планові перевірки були проведені згідно з Річним планом здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держлікслужби на 2020 рік, затвердженого наказом Держлікслужби від 28.11.2019 № 1472, позапланові – на підставах, визначених статтею 19 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» не проводились.

Перевірки дотримання СГ Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) ЛЗ в умовах аптеки, оптової та роздрібної торгівлі ЛЗ

Службою до встановлення з 17.03.2020  карантину та зупинення заходів державного нагляду (контролю) здійснено 4 планові перевірки, у т.ч. за МПД:

– аптек – 12 .

За результатами перевірок прийнято рішення:

2 акти синхронних перевірок надано на розгляд Держлікслужби;

– видано 2 розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов.

Службою здійснено 49 позапланових передліцензійних перевірок, у т.ч. за МПД:

– аптек – 45

– аптечних пунктів – 4.

За результатами перевірок складено 49 позитивних актів.

Перевірки дотримання СГ Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку:  

Держлікслужбою залучались спеціалісти Служби до 1 планової перевірки, у т.ч. за МПД: лікувально-профілактичний заклад  – 1 .

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Інформація щодо здійснення ринкового нагляду Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області у 2020 році

Наступна

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області продовжує працювати в умовах карантину до 30 квітня 2021 року