Інформація щодо порядку знищення прекурсорів, у разі визнання прекурсорів непридатними для подальшого використання

Опубліковано 19.07.2019 о 11:12

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Полтавській області (далі – Служба) нагадує, що відповідно до пункту 27 Порядку провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2009 року № 589 (далі – Постанова № 589) знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку, здійснюється закладами охорони здоров’я у разі визнання прекурсорів непридатними для подальшого використання.

Для знищення зазначених прекурсорів згідно з наказом керівника суб’єкта господарювання утворюється комісія, яку очолює керівник або заступник керівника суб’єкта господарювання.

Знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п), може здійснюватися суб’єктом господарювання власними силами в разі наявності у нього ліцензії на провадження діяльності, пов’язаної із знищенням таких прекурсорів, або на договірних умовах суб’єктом господарювання, який має зазначену ліцензію (пункт 28 Постанови № 589).

Згідно пункту 29 Постанови № 589 знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п) (за винятком калію перманганату та ангідриду оцтової кислоти), в обсягах, що перевищують 10 кілограмів на місяць, а також знищення калію перманганату та ангідриду оцтової кислоти здійснюється суб’єктами господарювання виключно за визначеним Держлікслужбою методом.

Для визначення методу знищення суб’єкт господарювання подає Держлікслужбі такі документи:

  • заяву за формою, що додається;
  • копію ліцензії на право провадження діяльності, пов’язаної із знищенням прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п), якщо їх знищення здійснюється суб’єктом господарювання власними силами;
  • засвідчену в установленому порядку копію договору про знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п), із суб’єктом господарювання, який має ліцензію на право провадження діяльності із знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п), якщо їх знищення здійснюється на договірних умовах;
  • копію повідомлення про строк проведення знищення, надісланого суб’єктом господарювання структурному підрозділу територіального органу Національної поліції з питань протидії наркозлочинності.

Держлікслужба у десятиденний строк розглядає подані суб’єктом господарювання документи та в письмовій формі повідомляє його про прийняте рішення.

У разі коли суб’єкт господарювання здійснює знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п), в обсягах, що перевищують 10 кілограмів на місяць, до складу комісії обов’язково включається представник структурного підрозділу територіального органу Національної поліції з питань протидії наркозлочинності. (абзац перший пункт 30 Постанови № 589).

Знищення калію перманганату та ангідриду оцтової кислоти незалежно від їх кількості здійснюється комісією, до складу якої обов’язково включається представник структурного підрозділу територіального органу Національної поліції з питань протидії наркозлочинності. (абзац другий пункт 30 Постанови № 589).

За результатами знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п), власними силами суб’єкт господарювання складає у трьох примірниках акт за формою, який засвідчується підписами членів комісії, що скріплюються печаткою суб’єкта господарювання. Перший примірник акта залишається у суб’єкта господарювання, інші надсилаються структурному підрозділу територіального органу Національної поліції з питань протидії наркозлочинності та Службі (абзац перший пункт 30 Постанови № 589).

У разі знищення прекурсорів, включених до списку 2 таблиці IV переліку (770-2000-п), іншим суб’єктом господарювання на договірних умовах суб’єкт господарювання, який здійснив знищення, складає акт у чотирьох примірниках, який засвідчується підписами членів комісії, що скріплюються печаткою суб’єкта господарювання. Перший примірник акта залишається у суб’єкта господарювання, який здійснив знищення, другий – у суб’єкта господарювання – власника прекурсорів, інші надсилаються структурному підрозділу територіального органу Національної поліції з питань протидії наркозлочинності та Службі.

Офіційний лист

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Інформація щодо Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров'я

Наступна

Інформація для керівників лікувально – профілактичних закладів