УЛАШТУВАННЯ ЗАСОБІВ БЕЗПЕРЕШКОДНОГО ДОСТУПУ  ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ІНШИХ МАЛО МОБІЛЬНИХ ГРУП НАСЕЛЕННЯ ДО ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я

Опубліковано 15.06.2023 о 16:08

УЛАШТУВАННЯ ЗАСОБІВ БЕЗПЕРЕШКОДНОГО ДОСТУПУ  ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ІНШИХ МАЛО МОБІЛЬНИХ ГРУП НАСЕЛЕННЯ ДО ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я

          15.06.2023  відбулася нарада між працівниками Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та працівниками її  Територіальних органів з залученням  фахівця-експерта Крижевської К.С.

В онлайн-нараді були обговорені такі важливі питання, як збільшення уваги щодо посиленням контролю за пандусами, сходами  та іншими  пристроями безбар`єрного доступу інвалідів і маломобільних груп населення відповідно до державних будівельних норм України, а саме: ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» та ДБН В.2.2-10:2022  «Заклади охорони здоров`я. Будинки і споруди».

Було обговорено створення реального безбар`єрного простору для людей з інвалідністю та людей  маломобільних груп населення, який є однією із першочергових вимог у зв`язку  з ратифікацією Конвенції ООН про права людей з інвалідністю та Угоди про Асоціацію з ЄС.

Норми щодо створення реального безбар`єрного простору поширюються на всі існуючі будинки і споруди усіх типів закладів охорони здоров’я незалежно від їх відомчого підпорядкування і форм власності, а також приміщень медичного призначення, вбудованих чи таких, що входять до складу об’єктів іншого призначення.

Результатом наради було визначено неухильне дотримання нормативів державних будівельних норм України, а саме: ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» та ДБН В.2.2-10:2022  «Заклади охорони здоров`я. Будинки і споруди» та посилення контролю виконання цих нормативів аптечними закладами міста Одеси та Одеської області.

Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області визначено необхідність проведення  ретельного контролю щодо приведення  у відповідність  інклюзивність будівельних споруд аптечних закладів м. Одеси та Одеської області.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

ВИПУСКНИКИ ОСВІТА

Наступна

З Днем державної служби України!