Начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області прийняла участь в розширеному засіданні Колегії Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації

Опубліковано 29.02.2024 о 16:10

 

Колегія УОЗ

Начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області Соколова Світлана Олександрівна  прийняла участь в розширеному засіданні Колегії Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації, в якому також взяли участь начальник УОЗ Чернігівської ОДА, керівництво Чернігівської обласної військової адміністрації та Чернігівської обласної ради, яке проводилося 28 лютого 2024року на базі КНП «Чернігівська районна лікарня» ЧРР.  

         Серед питань порядку денного розглядалися підсумки роботи системи охорони здоров’я Чернігівської області за 2023 рік та напрямки діяльності з 2024року.

         У 2023 році медична допомога населенню Чернігівської області надавалась з 86 закладів охорони здоров’я. Сформована та затверджена МОЗ України спроможна мережа закладів охорони здоров’я Чернігівського госпітального округу, до якої увійшли 58 закладів.

          За 2023 рік стаціонарно проліковано 206 тис. хворих, проведено 112,6 тис. хірургічних операцій, прийнято 3891 пологів.  Бригадами обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф здійснено 137,2 тис. виїздів.

         Проблемним питанням залишається кадрове забезпечення лікарями ЗОЗ, укомплектованість посад якими складає 73%.

         З метою наближення медичних послуг до населення в умовах порушеної логістики та пошкодженої інфраструктури, за 2023 рік мобільними медичними бригадами здійснено 1625 виїздів до 45 територіальних громад, оглянуто понад 41 тис. населення.

         Опрацьовується питання запровадження мобільних аптечних пунктів у Прилуцькому та Чернігівському районах.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Профілактика весняного авітамінозу.

Наступна

Прийом ліків у період вагітності: користь чи ризик?