До уваги суб’єктів господарювання! У разі порушення ліцензіатом строку повідомлення органу ліцензування про зміни даних зазначених у заяві, документах та відомостях, що додавались до заяви про отримання ліцензії, ліцензіат також притягується до адміністративної відповідальності

Опубліковано 09.11.2021 о 15:02

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області  нагадує, що на виконання вимог  Закону України від 02.03.2015 №222 «Про ліцензування видів господарської діяльності» пункту 2 ст.15 «Ліцензіат зобов’язаний повідомляти орган ліцензування про всі зміни даних, зазначених у заяві, документах та відомостях, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, протягом строку, встановленого ліцензійними умовами. У разі відсутності ліцензійних умов ліцензіат зобов’язаний повідомляти орган ліцензування про всі зміни даних, зазначених у заяві, документах та відомостях, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, протягом одного місяця з дня, наступного за днем їх настання.

У разі порушення ліцензіатом строку повідомлення органу ліцензування про зміни даних, зазначених у заяві, документах та відомостях, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, ліцензіат також притягується до адміністративної відповідальності.»

Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення статті 164:…

«Порушення ліцензіатом установленого законом строку повідомлення органу ліцензування про зміну відомостей, зазначених у заяві та документах, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, – тягне за собою накладення штрафу від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.»

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України   від 30.11.2016 № 929 « Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів ( крім активних фармацевтичних інгредієнтів)»

П. 31 «Ліцензіат зобов’язаний повідомляти органу ліцензування про всі зміни даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про отримання ліцензії. У разі виникнення таких змін ліцензіат зобов’язаний протягом місяця подати до органу ліцензування відповідне повідомлення в письмовій формі.»

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

До уваги керівників аптечних закладів! Особливості розміщення на вітринах лікарських засобів, які відпускаються за рецептом лікаря

Наступна

Продаж лікарських засобів без рецепта передбачає адміністративну відповідальність