Про створення необхідних умов для вільного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

Опубліковано 01.08.2023 о 09:58

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області нагадує, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)»   пункту 165 «Ліцензіат, який провадить діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами: …забезпечує створення необхідних умов для вільного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень відповідно до державних будівельних норм, правил і стандартів, що документально підтверджується фахівцем з питань технічного обстеження будівель та споруд, який має кваліфікаційний сертифікат.»

Строк, протягом якого суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами до набрання чинності цією постановою, зобов’язані привести свою діяльність у відповідність із абзацом п’ятим пункту 165 Ліцензійних умов, затверджених цією постановою, становить один рік з дня набрання чинності цією постановою.

Аптеки та їх структурні підрозділи повинні відповідати нормам відповідно до ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд для маломобільних груп населення», зокрема у частині створення необхідних умов для доступу до приміщень аптечних закладів осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Відповідно  до ДБН В.2.2-40:2018 :

  • до маломобільних груп населення віднесені особи з інвалідністю, люди з тимчасовим порушенням здоров’я, вагітні жінки, літні люди, люди з дитячими колясками.
  • «кнопка дзвінка виклику» співробітника аптечного закладу не може бути елементом доступності, а також «розумним пристосуванням» до потреб маломобільних груп населення.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Стосовно можливості ввезення на територію України зареєстрованих лікарських засобів в іноземній упаковці та незареєстрованих лікарських засобів, які супроводжуються сертифікатом якості виробника на кожну серію

Наступна

Про створення мобільних аптечних пунктів