День Європи

Опубліковано 09.05.2024 о 13:44

9 травня в Україні разом з усіма країнами Європейського Союзу відзначають День Європи. День Європи запроваджено Указом Президента України Володимира Зеленського № 266/2023 від 8 травня 2023 року, який прийнято «з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті».

Незважаючи на складні умови воєнного часу Держлікслужба робить усе можливе для зміцнення фармацевтичної сфери та її розвитку відповідно до найкращих практик в контексті євроінтеграційних процесів. Активна участь представників Держлікслужби в роботі конвенційних органів та комітетів Ради Європи сприяє забезпеченню інтересів нашої країни у сфері розробки фармакопейних стандартів якості лікарських засобів.

Держлікслужба представляє Україну на засіданнях Комітету сторін Конвенції Ради Європи щодо підробок медичної продукції та подібних правопорушень, що становлять загрозу громадському здоров’ю (MEDICRIME), комітетів Європейського директорату з контролю якості медичної продукції та охорони здоров’я, Мережі офіційних лабораторій контролю косметики.

Набуття статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу – це велика відповідальність, і ми впевнені, що доведемо нашу спроможність стати невід’ємною частиною родини європейських держав, які поділяють спільні цінності та прагнення, принципи свободи, рівності і взаємоповаги.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Актуалізовано Державну Фармакопею – вводиться в дію нове доповнення

Наступна

Звіт за 06 - 10 травня 2024 року