Шахраї під виглядом співробітників Держлікслужби залякують перевірками та вимагають гроші

Опубліковано 03.08.2020 о 15:17

До Держлікслужби (центральний апарат) почали надходити повідомлення від суб’єктів господарювання про підозрілі телефонні дзвінки, які здійснюються начебто працівниками Служби. У таких розмовах від ліцензіатів вимагають або перевести гроші на банківську картку, або бути готовими до перевірок.

*Звертаємо увагу, що дзвінки із проханням про переказ грошових коштів жоден зі співробітників Держлікслужби не здійснював і не мають на це повноважень. Також зауважимо про телефонне попередження щодо перевірок – планові перевірки Держлікслужба наразі в умовах карантину не проводить (крім заходів державного ринкового нагляду): відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року № 530 на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

**Позапланові перевірки: суб’єкт може бути попереджений у телефонній розмові. Однак, нагадуємо, що перед початком здійснення заходу посадові особи органу державного нагляду (контролю) зобов’язані пред’явити керівнику суб’єкта господарювання – юридичної особи, її відокремленого підрозділу або уповноваженій ним особі (фізичній особі – підприємцю або уповноваженій ним особі) посвідчення (направлення) та службове посвідчення, що засвідчує посадову особу органу державного нагляду (контролю), і надати суб’єкту господарювання копію посвідчення (направлення).

У посвідченні (направленні) на проведення заходу обов’язково зазначаються, зокрема, номер і дата наказу (рішення, розпорядження), на виконання якого здійснюється захід, перелік посадових осіб, які беруть участь у здійсненні заходу, із зазначенням їх посади, прізвища, ім’я та по батькові, підстави для здійснення заходу.

Посадова особа органу державного нагляду (контролю) без посвідчення (направлення) на здійснення заходу та службового посвідчення не має права здійснювати державний нагляд (контроль) суб’єкта господарювання.

!!!Будьте пильними щодо підозрілих дзвінків, пам’ятайте, що шахраї можуть прикриватися будь-яким ім’ям і посадою. Та, якщо ви отримуєте дзвінки/повідомлення із вимогою про переказ грошових коштів – обов’язково звертайтеся до правоохоронних органів!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Посилення адміністративних санкцій за порушення ліцензійних умов

Наступна

Зміцнення служби крові та посилення регуляторної бази