Верховна Рада України призначила Олександра Квіташвілі Міністром охорони здоров'я України

Опубліковано 03.12.2014 о 00:00

2 грудня депутати Верховної Ради затвердили новий склад Кабінету Міністрів України. Зокрема, на посаду Міністра охорони здоров’я України призначено Олександра Квіташвілі. 

Олександр Квіташвілі впевнений, що Україні вдасться провести ефективні реформи в галузі охорони здоров’я. Описание: https://www.kmu.gov.ua/img/1x1.gifВ одному зі своїх перших інтерв’ю на посаді Міністра, Описание: https://www.kmu.gov.ua/img/1x1.gifновопризначений очільник відомства заявив, що Україні під силу подолати труднощі, з якими зіткнулася вітчизняна медична галузь і його досвід допоможе провести ефективні реформи – передає офіційний портал Кабміну

«Я працюю в системі охорони здоров’я вже 15 років. Усі ті реформи, які проходила Грузія, починаючи з 1996 року, відбувалися або під моїм керівництвом, або за моєї участі. У 2008-2010 роках я був Міністром охорони здоров’я, соціального забезпечення і праці Грузії, і саме тоді відбувалися найскладніші реформи системи охорони здоров’я. Я впевнений, що мій досвід дуже допоможе Україні. Ми будемо старатися, щоб шлях, який Україна буде проходити в системі модернізації системи охорони здоров’я, був безпомилковим, безболісним, але найголовніше – щоб це дало можливість людям на території всієї країни отримати якісну систему охорони здоров’я. Нам потрібно, щоб в Україні була така медицина, яка працює для людей, працює всюди і доступна для всіх», – наголосив Міністр на брифінгу після призначення нового складу Кабінету Міністрів.

За словами Олександра Квіташвілі, у досягненні цієї мети свою підтримку готові надати Парламент, Президент і Прем’єр-міністр України.

Довідка: Олександр Квіташвілі в 1992 році закінчив історичний факультет Тбіліського державного університету за спеціальністю "Новітня історія Європи і США". У 1992 році після перемоги за Програмою стипендій  Едмунда Маскі (Muskie) продовжив навчання в Школі державного управління імені Роберта Ф. Вагнера. У 2002-2003 роках працював у Нью-Йорку, в Інституті Заходу і Сходу та консультантом Інституту трансатлантичного партнерства проти СНІДу. З січня 2008 року по серпень 2010 обіймав посаду міністра праці, соцполітики і охорони здоров’я Грузії.

 

 

Матеріал підготовлений за інформацією сайту КМУ

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Голова Держлікслужби України Михайло Пасічник взяв участь у спільному засіданні керівного складу НАМН України та фармацевтичних підприємств

Наступна

Держлікслужба України не допустить дестабілізації роботи