Голова Держлікслужби України Михайло Пасічник взяв участь у спільному засіданні керівного складу НАМН України та фармацевтичних підприємств

Опубліковано 02.12.2014 о 00:00

Нещодавно на базі фармацевтичного підприємства «Фармак» відбулося спільне засідання керівного складу Національної академії медичних наук (НАМН) України та підприємств — членів Асоціації «Виробники ліків України» (АВЛУ). У заході також взяли участь керівники Міністерства охорони здоров’я України та Державної служби України з лікарських засобів.

На засіданні обговорили одне з найважливіших на сьогодні для фармацевтики питань – підготовки вітчизняної галузі до вступу України в ЄС. Зокрема, перспективи співпраці у створенні та впровадженні вітчизняних ліків та акцентували увагу на перспективі фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я України, а саме на цілком реальній можливості органічного входження його до світового фармацевтичного ринку.

Зокрема, Михайло Пасічник зазначив: «З усіх секторів вітчизняної економіки, законодавство у фармацевтичному секторі є найбільш адаптованим до європейських стандартів. Ми пишаємося тим, що виробництво та дистрибуція лікарських засобів в Україні налагоджені за провідними міжнародними стандартами, як і механізм державного контролю за їхньою якістю та безпекою. Держлікслужба України є першим та єдиним регуляторним органом серед країн-членів СНД, що має членство у Міжнародній системі співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S). Нині, робочі групи при Держлікслужбі України продовжують працювати над реформуванням вітчизняного фармацевтичного законодавства із законами ЄС, розробляючи сучасні нормативно-правові акти».  Михайло Пасічник наголосив, що Держлікслужба України відкрита до подальшого діалогу в цьому питанні і закликав учасників засідання активно долучатися до цього процесу.

Окрім того, учасники засідання ознайомилися із роботою лабораторного комплексу компанії «Фармак» та щойно створеного центру розробки технологій фармацевтичних препаратів.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів з 1 січня 2015 року пропонують скасувати

Наступна

Верховна Рада України призначила Олександра Квіташвілі Міністром охорони здоров'я України