Відбулась робоча зустріч щодо отримання та використання гуманітарної допомоги

Опубліковано 22.09.2022 о 10:25

Начальником Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області Тарасом Пронівом спільно із головним спеціалістом сектору державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області Марією Дмитрів та головним спеціалістом з питань інформаційно-аналітичного та організаційного забезпечення Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області Любов’ю Атласюк здійснено робочий візит у КНП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» Тернопільської обласної ради, метою якого було проведення інформаційно-консультативної роботи.

Спілкуючись із генеральним директором лікарні Леонідом Шкроботом, Тарас Пронів зосередив свою увагу на інформації про належне оформлення документації, умов зберігання та термінів використання лікарських засобів, які надходять в Україну гуманітарною і благодійною допомогою з інших країн, міжнародних та громадських організацій, а також приватних осіб.

«Для забезпечення максимальної прозорості та звітності перед волонтерами та заради інформування пацієнтів проводиться фото та відео фіксація отриманої допомоги з висвітленням на сторінці фейсбук. Вся отримана допомога обліковується з подачею даних в бухгалтерію, також фіксується рух отриманих засобів зі складу в відділення та видача пацієнтам.

Значною мірою отримана медична допомога складала: засоби дезінфекції, перев’язувальний матеріал, засоби догляду за стомованими пацієнтами, миючі засоби, засоби індивідуального захисту,  вироби медичного призначення», – зазначив генеральний директор лікарні Леонід Шкробот.

Серед переліку отриманої допомоги в більшості були антибіотики, кровоспинні, протиблювотні препарати, розчини для ін’єкцій. Рішення щодо можливості використання даних категорій препаратів розглядались комісійно (європейський виробник, наявність сертифікату на сайті виробника, належний вигляд, умови зберігання). Ті лікарські препарати, що надходили з коротким терміном дії, іноді розпечатані блістери, пошкодженою упаковкою не приймались та не використовувались.

У зв’язку з обмеженою площею складських приміщень, що відповідають нормам та наявністю в закладі антисептиків, дезінфектантів, виробів медичного засобів щонайменше на 6 місяців, на даний час заклад не приймає вказаної категорії допомоги.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

16 вересня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13.09.2022 № 1027 щодо затвердження обсягів квот на 2022 рік

Наступна

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень