Відбулись засідання міжурядових експертних органів Ради Європи з питань косметичної продукції

Опубліковано 20.03.2024 о 15:21

19-20 березня 2024 року Європейський директорат з якості лікарських засобів та охорони здоров’я (EDQM) Секретаріату Ради Європи у гібридному форматі провів 9-те пленарне засідання Європейського комітету з косметики та здоров’я споживачів (CD-P-COS) і 13-те спільне засідання Європейського комітету з косметики та здоров’я споживачів (CD-P-COS) та мережі офіційних лабораторій контролю косметики (OCCL).

В якості національного експерта від України до складу Європейського комітету з питань косметики та здоров’я споживачів включено начальника Відділу державного ринкового нагляду за обігом медичних виробів Держлікслужби Володимира Чекаліна.

В контексті набуття Україною статусу кандидату на вступ до ЄС, впровадження  європейських стандартів, зокрема, косметичної продукції, є одним із важливих напрямів діяльності Держлікслужби.

Постійне представництво Держлікслужби у міжурядових експертних органах РЄ дозволить і надалі отримувати найактуальніші та найефективніші рекомендації міжнародних експертів щодо здійснення державного ринкового нагляду за обігом косметичної продукції.

Держлікслужба здійснюватиме державний ринковий нагляд за обігом косметичної продукції відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» з урахуванням вимог Технічного регламенту на косметичну продукцію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.2021 №65. Постанова набирає чинності з 03.08.2024.

Зазначений Технічний регламент розроблено на основі Регламенту (ЄС) № 1223/2009 Європейського Парламенту і Ради від 30 листопада 2009 року на косметичну продукцію.

 

Довідково:

Європейський комітет з косметики та здоров’я споживачів (CD-P-COS) було створено з метою:

– вирішення нових ризиків для здоров’я людини, що виникають через використання косметики;

– відповідальності за розробку стандартів і політик, які покращують захист здоров’я споживачів у цій сфері.

До складу Комітету входять представники країн, які є учасницями Конвенції про розробку Європейської Фармакопеї.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Запрошуємо на семінар

Наступна

Проблеми ментального здоров’я стосуються і фармацевтичної сфери