Проблеми ментального здоров’я стосуються і фармацевтичної сфери

Опубліковано 21.03.2024 о 15:50

Координаційний центр ментального здоровʼя Кабінету Міністрів України, Міністерство охорони здоров’я України, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Національна служба здоров’я України провели 13–15 березня 2024 р. Школу для управлінців в охороні здоров’я «Усвідомлене лідерство у сфері ментального здоровʼя–2024».

У заході взяли участь керівники закладів охорони здоров’я, медичних університетів, обласних та міських департаментів/управлінь охорони здоров’я, МОЗ, НСЗУ. Держлікслужбу представляв заступник Голови Володимир Короленко.

Школа є одним з важливих інструментів впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Спікерами виступили провідні українські та іноземні експерти у сфері ментального здоров’я, управління охороною здоров’я, лідерства, соціології та поведінкових змін, також відбулася зустріч учасників з Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.

Метою Школи є формування спільноти лідерів трансформації у сфері ментального здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні.

Зокрема, під час дискусій було наголошено, що проблеми ментального здоров’я торкаються усіх професіоналів охорони здоров’я першого контакту, серед них – фармацевтів так званого «першого столу», і відповідь на зазначені виклики потребує налагодження міжсекторальної співпраці та комунікації.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Відбулись засідання міжурядових експертних органів Ради Європи з питань косметичної продукції

Наступна

Відбулось перше засідання Постійно діючої робочої групи