Відбулось перше засідання Постійно діючої робочої групи

Опубліковано 21.03.2024 о 16:27

21 березня 2024 року в Держлікслужбі відбулось перше засідання оновленого складу Постійно діючої робочої групи по відстеженню шляхів розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів, субстанцій, ввезених на територію України, руху використаного та списаного технологічного обладнання, що може бути використане для виробництва фальсифікованих лікарських засобів, а також протидії у сфері незаконного обігу медичних виробів, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

До складу згаданої групи увійшли, крім спеціалістів Держлікслужби, представники Національної поліції України, Служби безпеки України, Державної митної служби України, Державної прикордонної служби України та Міністерства охорони здоров’я України.

На засіданні розглянуті питання щодо посилення співробітництва між уповноваженими органами охорони здоров’я, поліцією та митними органами на національному та міжнародному рівнях, удосконалення та оптимізації процесу прийняття рішень стосовно протидії підробленню медичної продукції та подібним злочинам, що загрожують охороні здоров’я громадян України.

Держлікслужбою поінформовано присутніх, що в рамках Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я (Конвенція MEDICRIME), Радою Європи розпочато проект «Оцінка потреб в області боротьби з фальсифікацією медичної продукції та подібними злочинами» (NA-FAMED) з метою визначити можливість створення в рамках Конвенції MEDICRIME мережі національних контактних пунктів 24/7.

Членами робочої групи також розглянуто можливі механізми співпраці на національному рівні в рамках зазначеного проекту Ради Європи.

Довідково. Конвенція Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я (Конвенція MEDICRIME) є першим міжнародним інструментом для співробітництва між уповноваженими органами охорони здоров’я, поліцією та митними органами на національному та міжнародному рівнях, вжиття заходів для боротьби зі злочинністю, ефективного притягнення винних до відповідальності та захисту потерпілих і свідків.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Проблеми ментального здоров’я стосуються і фармацевтичної сфери

Наступна

Завершилось 178-ме засідання Європейської комісії з фармакопеї