Вітання Голови Держлікслужби з новорічними святами

Опубліковано 30.12.2020 о 17:34

Добігає до свого логічного завершення 2020 рік. Рік, який приніс нам чимало випробувань та викликів. Рік, який перевірив кожного з нас на міцність та стійкість. Рік, який змінив наш звичний спосіб життя і, відповідно, звичний підхід до роботи.

Разом з тим, цей рік дав кожному з нас можливість переглянути наші  пріоритети. Ми вчилися більше цінувати та піклуватися один про одного, ми стали ближчими, незважаючи на фізичну дистанцію, якої повинні дотримуватися. 2020 рік нас загартував і зробив більш відповідальними, щоб досягати нових вершин.

Та, незважаючи на виклики, які цього року не оминули і Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, ми докладали максимум зусиль до створення належних умов для забезпечення населення якісними, ефективними та безпечними лікарськими засобами і медичними виробами.

Протягом 2020 року Держлікслужбою забезпечено безперебійне здійснення державного контролю якості близько 73 000 серій лікарських засобів, видано більше 1 000 ліцензій на провадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів та на обіг наркотичних засобів і прекурсорів.  Також в умовах пандемії в поточному році 5 виробників кисню медичного отримали ліцензію на його виробництво.

Протягом року Держлікслужбою видано 658 висновків щодо підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики та 51 сертифікат відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики.

У 2020 році врегульовано здійснення дистанційної оцінки (перевірки) умов виробництва лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики.

Впроваджено новий вебпортал «Електронна система он-лайн подачі та відслідковування заяв на отримання дозвільних документів, що надаються Держлікслужбою та її територіальними органами», що забезпечує надання 15 адміністративних послуг в електронному вигляді. Всі адміністративні послуги Держлікслужби, що надаються в електронній формі,  внесено  до загальнодержавного електронного Реєстру адміністративних послуг та  інтегровано з  «Дія».

Офіційний вебсайт Держлікслужби уніфіковано відповідно до вимог щодо створення (модернізації) офіційних вебсайтів (вебпорталів) органів виконавчої влади та вчергове визнано одним із лідерів серед офіційних вебсайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади за результатами моніторингу, проведеного Держкомтелерадіо.

У 2020 році Держлікслужба успішно пройшла наглядовий аудит на відповідність вимогам стандарту ISO 9001:2015.

Протягом року Держлікслужба брала активну участь у заходах і засіданнях профільних робочих груп Міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій – PIC/S, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Комісії ООН з наркотичних засобів, Європейської комісії з фармакопеї, Конвенції Фармакопеї США, Комітету сторін Конвенції Ради Європи MEDICRIME.

Щиро вдячний усьому колективу за наполегливу працю та внесок у розвиток фармацевтичної сфери країни.

Вітаю всіх із прийдешніми новорічними святами та бажаю кожному міцного здоров’я, сімейного затишку та різдвяної радості, а всій Україні – миру та процвітання.

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Голова Держлікслужби

Роман Ісаєнко

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Експертна місія ТАIEX у Держлікслужбі

Наступна

Держлікслужба посіла 8 місце та ввійшла у Топ-50 найефективніших антикорупційних уповноважених серед державних органів України