Експертна місія ТАIEX у Держлікслужбі

Опубліковано 11.12.2020 о 12:23

У період 7-11 грудня 2020 року у форматі онлайн відбулась експертна місія з питань забезпечення якості та безпеки лікарських засобів і медичних виробів, яка проводилась в рамках інструменту технічної допомоги та обміну інформацією Європейської Комісії (ТАIEX).  

На прикладах країн Європейського Союзу було наведено інформацію щодо здійснення безпосередніх заходів, спрямованих на впровадження положень  європейського законодавства на національному рівні, функціонування інформаційних систем, торгівлі лікарськими засобами через мережу Інтернет.  Dr. Lorenzo Montrasio, старший програмний менеджер Агенції лікарських засобів Італійської Республіки (AIFA), ознайомив учасників із загальними положеннями законодавства ЄС стосовно обігу лікарських засобів та медичних виробів у країнах Європи. Mr. Eduards Bakasejevs, директор Департаменту прикордонного контролю Продовольчої та ветеринарної служби Латвійської Республіки, представив інформацію стосовно документів ЄС, якими регулюється обіг дієтичних добавок. Mr. Borut Matkovič, міжнародний експерт з ринкового нагляду та незалежний експерт із захисту прав споживачів, презентував досвід проведення ринкового нагляду.

Під час п’ятиденного онлайн заходу учасники мали нагоду детально обговорити основні аспекти здійснення контролю, відбору зразків, системи штрафів, вилучення неякісних лікарських засобів та медичних виробів.

Проведення експертної місії продемонструвало важливість безпосереднього інтерактивного спілкування та обміну досвідом експертів ЄС та України.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Делегація Держлікслужби взяла участь у 26-й зустрічі Комітету експертів з мінімізації ризиків для громадського здоров'я, спричинених фальсифікацією медичних послуг, товарів та подібних злочинів (CD-P-PH/CMED)

Наступна

Вітання Голови Держлікслужби з новорічними святами