В США вперше схвалено таблетку з мікрочіпом

Опубліковано 15.11.2017 о 00:00

Адміністрація з контролю за продуктами харчування та медикаментами США (Food and Drug Administration, FDA) вперше в історії видала дозволи на продаж лікарського засобу у вигляді таблетки з вбудованим мікрочіпом, пише Financial Times.

В даному випадку чіп вбудований у вже існуючий препарат Abilify, виробництва японської компанії Otsuka, який застосовується для лікування психозів. При ковтанні таблетки чіп буде відправляти інформацію на мобільний пристрій пацієнта і автоматично пересилати її  лікарю, тим самим дозволяючи уникнути ситуації, коли пацієнти не дотримуються призначеного режиму прийому ліків.

Недотримання настанов лікарів є однією з найбільш актуальних проблем сучасної медицини, особливо при лікуванні хронічних захворювань. З одного боку, це веде до зниження прибутку фармкомпаній, а з іншоготягне  за собою зростання витрат пацієнтів на лікування внаслідок погіршення їхнього стану.

Як повідомив голова північноамериканського підрозділу Otsuka Кабін Натх, інноваційний засіб буде випускатися обмеженими партіями для виявлення попиту, при цьому він відмовився розкрити деталі щодо того, наскільки препарат з чіпом буде дорожче звичайних ліків.

З оригіналом цього матеріалу можна ознайомитись за посиланням:

https://www.interfax.com.ua/news/pharmacy/461661.html

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Новини FDA

Наступна

Голова Держлікслужби Наталія Гудзь провела нараду з вітчизняними виробниками медичних газів на тему "Регуляторні вимоги щодо виробництва та якості кисню медичного"