Голова Держлікслужби Наталія Гудзь провела нараду з вітчизняними виробниками медичних газів на тему "Регуляторні вимоги щодо виробництва та якості кисню медичного"

Опубліковано 17.11.2017 о 00:00

 

16 листопада 2017 року в Держлікслужбі відбулась нарада з обговорення проблемних питань державного регулювання виробництва та контролю якості медичного кисню в Україні. До дискусії, яка була зініційована Держлікслужбою, були запрошені заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик, керівники підприємств-виробників вітчизняних газів, їх уповноважені особи з якості та представники Держлікслужби.

Розпочинаючи свій виступ, Наталія Гудзь висловила стурбованість станом справ у сфері  виробництва та контролю якості медичного кисню в Україні, який склався в силу низки обставин, підсилених дією мораторію на проведення державним регулятором перевірок суб’єктів господарювання, а також висловила занепокоєння у зв’язку з виявленими кричущими порушеннями ліцензійних умов під час перевірок виробників медичних газів, проведених на підставі рішення суду.

Водночас Голова Держлікслужби зосередила увагу на тому, що висока якість та безпечність медичного кисню в Україні – це головна ціль державного регулятора. А тому «оздоровлення даної сфери діяльності має відбутись якомога швидше, часу у нас вже не залишилося – ЯКІСТЬ ПЕРЕД УСЕ!» – наголосила Наталія Гудзь.

Підсумовуючи свій виступ Голова Держлікслужби повідомила, що з 1 січня 2019 року державний регулятор планує розпочати ґрунтовні перевірки діяльності ліцензіатів на відповідність вимог GMP PIC/S-України.

Під час наради з доповідями щодо проблем, побажань та  перспектив  розвитку у сфері  виробництва та якості медичного кисню виступили, також, і представники виробників медичних газів – заводу «Львівкисень» та компанії «AS Elme Messer Gaas», яка поділилась європейським досвідом в цій сфері.

Нарада закінчилася спільним обговоренням порушених питань, в результаті чого було домовлено підготувати резолюцію, яка стане суттєвим поштовхом до вирішення гострих питань  у цій сфері діяльності.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

В США вперше схвалено таблетку з мікрочіпом

Наступна

21 листопада відбулась чергова зустріч керівництва Держлікслужби з представниками Європейської Бізнес Асоціації