Голова Держлікслужби взяла участь у бізнес семінарі "Індія – глобальна сила у фармацевтиці. Надійний партнер для України"

Опубліковано 13.12.2017 о 00:00

На запрошення Його Високоповажності Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні пана Маноджа Кумара Бхарті 12 грудня поточного року Голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталія Гудзь взяла участь у бізнес семінарі «Індія – глобальна сила у фармацевтиці. Надійний партнер для України», який було організовано Посольством Республіки Індія в Україні за сприяння Асоціації індійських фармацевтичних виробників. У заході, також, взяли участь представники провідних індійських фармацевтичних компаній-виробників лікарських засобів, які вже багато років успішно працюють на українському фармацевтичному ринку.

Захід розпочався з виступів Й.В. Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні п. Маноджа Кумара Бхарті, заступника Міністра охорони здоров’я України Романа Ілика та Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталії Гудзь.

Звертаючись з промовою до учасників семінару Наталія Гудзь відзначила, що більшість індійських виробників ліків, які ось уже 14 років інспектуються українським профільним регуляторним органом, – це сучасні розвинені підприємства, які впроваджують систему управління якості в усі свої процеси і у кінцевих продукт – готовий лікарський засіб. «Серйозність намірів фармацевтичного виробника визначається коштами, вкладеними у наукові розробки, розвиток та матеріальне забезпечення його дослідних лабораторій, підготовку компетентного персоналу. І ми знаємо приклади – це такі всесвітньовідомі компанії як «Гетера», «Доктор Реддіс», «Сан Фармасьютикалс», «Ранбаксі» тощо. Тут присутня і багаторічна школа, і глибокі сімейні традиції» – зазначила Голова Держлікслужби.

Підсумовуючи свій виступ Наталія Гудзь зауважила, що «головним елементом у фармацевтичному виробництві є активний фармацевтичний інгредієнт (АФІ) – речовина, яка і справляє основний лікувальний ефект у готовому лікарському засобі. А у виготовленні АФІ Індії немає рівних у світі і українські фармацевтичні підприємства є постійними клієнтами індійських виробників АФІ».

Відзначаючи плідну співпрацю з українським державним фармацевтичним регулятором Й.В. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні п. Манодж Кумар Бхарті вручив Наталії Гудзь Почесну грамоту Посольства Республіки Індія в Україні за визначний внесок Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у підтримку та просування індійської фармацевтичної та хімічної промисловості в Україні.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Всеукраїнський тиждень права 2017

Наступна

Представники Держлікслужби взяли участь у Координаційному круглому столі, який проводило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України під головуванням Першого заступника Міністра Нефедова М.Є.