Голова Держлікслужби Наталя Гудзь взяла участь в засіданні Громадської ради на запрошення членів дорадчого органу

Опубліковано 14.12.2016 о 00:00

13 грудня 2016 року відбулося засідання Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів і контролю за наркотиками.
На запрошення Громадської ради в засіданні взяла участь Голова Держлікслужи України Наталя Гудзь.

Привітавши присутніх, і нагадавши про довгі роки спільної роботи у фармацевтичній галузі України вона висловила сподівання (побажала) усім присутнім плідної та конструктивної праці. «І незважаючи на те, що головне завдання кожного із вас відстоювати інтереси об’єднань, які ви представляєте, думаю маємо спільну мету – працювати у візуальному нормативному полі з лікарськими засобами підтвердженої якості», – підкреслила керівник Держлікслужби.

 Наводимо повний текст виступу:

«Здавалося б, це так просто, зареєстровані препарати виготовляються та/або ввозяться їх легальним виробником, згодом потрапляють у ліцензовані ланцюжки розподілу та потрапляють у руки безпосередньо пацієнта/споживача тієї ж якості, що була задана їх виробником. Але…

Так, ми вже майже не торгуємо «з коліс», будуємо складські приміщення за європейськими нормами, але ще часто живемо на «авось» – іноземні представництва не приділяють необхідної уваги українському пакуванню та маркуванню, у тому числі, супровідним документам українською мовою – сертифікатам серії ГЛЗ, Інструкції для медичного застосування. Часто просто ніхто не затрудняється перевіркою автентичності перекладу на українську.

Деякі дистриб’ютори постійно перемагаючи в державних тендерах продовжують працювати в напіваварійних приміщеннях не бажаючи вкласти навіть мізерної долі своїх прибутків у розвиток власної матеріально-технічної бази.

І нарешті, наші аптечні мережі вже довгі роки не можуть прийти до якогось спільного знаменника і зрозуміти, що альтернатива вчорашнього дня вже не пройде. І треба вчитися, перебудовуватися в прямому і переносному слові, розробляти та впроваджувати належну аптечну практику, що повинна будуватися на вимогах належних практик дистрибуції та зберігання, враховуючи такі її невід’ємні складові як фармацевтична опіка та надання якісної фармацевтичної послуги.

Користуючись нагодою, враховуючи, що до повноважень новоутвореної Держлікслужби тепер віднесено і контроль за наркотиками, хотіла просити вас, Тетяна Миколаївна, переглянути ваші статутні документи і розглянути можливість довиборів та включення до вашої ГР і представників Асоціацій аграріїв та виробників прекурсорів».

Насамкінець Голова Держлікслужби України Наталя Гудзь знову побажала плідної співпраці усім представникам фармгалузі заради спільної мети – забезпечення громадян України якісними лікарськими засобами.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Наталя Гудзь: першочергове завдання Держлікслужби - забезпечення громадян України якісними лікарськими засобами

Наступна

Підготовлено проект змін до Ліцензійних умов