Голова Держлікслужби Роман Ісаєнко презентував публічний звіт про підсумки діяльності служби у 2023 році

Опубліковано 23.02.2024 о 13:47

23 лютого 2024 року Голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Роман Ісаєнко виступив з публічним звітом про підсумки діяльності відомства у 2023 році.

Захід відбувся за участі керівників структурних підрозділів Держлікслужби, територіальних органів, державних підприємств, що входять до сфери її управління, голови Громадської ради при Держлікслужбі та представників  Верховної Ради України, ЗМІ.

Голова Держлікслужби у своєму виступі зазначив, що попри труднощі воєнного стану, не припиняється виконання роботи із забезпечення якості лікарських засобів – координація заходів задля забезпечення безперебійного постачання лікарських засобів, співпраця з дистриб’юторами та представниками аптечних закладів. З початку повномасштабного вторгнення Держлікслужба здійснює моніторинг працюючих аптечних закладів, в яких можна придбати інсулін, а також цін на певні життєво важливі групи ліків.

Щоб виробництво лікарських засобів відповідало вимогам належної виробничої практики, навіть в надскладних реаліях воєнного часу,  інспектори Держлікслужби працюють не лише в умовно безпечних регіонах, але і в місцях підвищеної загрози ракетних ударів. Так, під час інспекційної поїздки до міста Харкова наші інспектори провели перевірку в небезпечних умовах,  продовжуючи роботу під час повітряних тривог, ракетних обстрілів у бомбосховищі підприємства.

Роман Ісаєнко проінформував присутніх про основні показники роботи Держлікслужби, зупинився на результатах ключових напрямів роботи регуляторного органу. Особливу увагу було приділено серйозним ризикам, що постали у зв’язку припиненням проведення заходів державного контролю – планових  та позапланових перевірок.

Окрему увагу приділено оптимізації регуляторних процедур на вітчизняному ринку під час воєнного стану, зокрема розробки нормативно-правових актів, що спрямовані на розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування, упорядкуванню відпуску рецептурних ліків, забезпеченню об’єктивного змісту аптечних вивісок, створенню аптечних мобільних пунктів тощо.

Звіт завершено відповідями на питання присутніх. Зокрема, Тетяна Котляр, Голова Громадської ради при Держлікслужбі, порушила питання про повернення планових перевірок і необхідності їх фінансування, а також відтермінування введення технічного регламенту на косметичну продукцію та особливостей ввезення лікарських засобів на територію України.

Турбота про здоров’я громадян, а саме гарантування якості і безпечності лікарських засобів і медичних виробів – була, є і буде головною метою нашої діяльності.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Доставка ліків через Укрпошту: відбулася зустріч керівництва Держлікслужби та Укрпошти

Наступна

Звіт за 19 - 23 лютого 2024 року