Доставка ліків через Укрпошту: відбулася зустріч керівництва Держлікслужби та Укрпошти

Опубліковано 22.02.2024 о 12:48

22 лютого 2024 року з метою обговорення робочих питань впровадження пілотного проєкту «Укрпошта. Аптека» відбулась робоча зустріч керівництва Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками та АТ «Укрпошта».

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» розпочинає свою роботу на деокупованих і прифронтових територіях та дозволить суттєво покращити доступ людей до лікарських засобів.

Укрпошта отримала ліцензію на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами та буде доставляти ліки до сіл та окремих міст України у прифронтовій зоні. Мешканці Донеччини та прикордонних районів Сумщини можуть зателефонувати в контакт-центр Укрпошти  та отримати ліки поштою.

Пілотний проєкт заплановано розширити, до нього буде долучено прифронтові населені пункти Харківщини, Херсонщини, Миколаївщини, Запоріжжя тощо.

Відповідно до інформації МОЗ, через Укрпошту можна буде замовити декілька тисяч найменувань безрецептурних лікарських засобів.

Також будуть відпускатися лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за державною програмою «Доступні ліки»: для лікування серцево-судинних захворювань, профілактики інсультів та інфарктів, від нецукрового та цукрового діабетів, для лікування хронічних захворювань нижніх дихальних шляхів, від розладів психіки, поведінки та епілепсії, інсуліни, медичні вироби тощо.

Наразі програма містить 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання, які можна отримати за рецептом від лікаря, безоплатно або з невеликою доплатою.

Медикаменти відпуститимуться з аптечного закладу компанії та доставлятимуться споживачам до найближчого відділення Укрпошти.

Замовити лікарські засоби просто: зателефонуйте за номером 0 800 300 545.

Для зв’язку з фахівцем слідуйте підказкам у голосовому меню.

Замовлення буде спаковано та надіслано за послугою «Укрпошта Експрес». Доставка — безоплатна. Відстежити відправлення можна на сайті, у мобільному застосунку та через чат-бот у месенджерах. Для перевірки правильності комплектації замовлення передбачено огляд вмісту посилки під час її вручення.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Підписано Меморандум про партнерство та співробітництво між Держлікслужбою та Міноборони

Наступна

Голова Держлікслужби Роман Ісаєнко презентував публічний звіт про підсумки діяльності служби у 2023 році