Держлікслужба здійснює свої повноваження в умовах воєнного стану

Опубліковано 05.05.2022 о 07:57

З метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами на час оголошення воєнного стану за минулий тиждень здійснено:

– в рамках здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 № 902, за минулий тиждень видано 533 висновки про якість ввезених лікарських засобів.

– опрацьовано 10 термінових повідомлень стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів та інформацію про які розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів, Інформація від міжнародних організацій та національних регуляторних органів стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів».

– розглянуто заяви суб’єктів господарювання на отримання ліцензій, переоформлення ліцензій, анулювання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. З результатами розгляду та прийнятими рішеннями Держлікслужби можна ознайомитися за посиланням.

26 квітня 2022 року відбулося чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті у розділі “Оптова, роздрібна торгівля лікарськими засобами» закладка: «Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій».

28 квітня 2022 року розглянуто заяви суб’єктів господарювання про розширення провадження виду господарської діяльності в частині імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) та внесення змін у додатки до ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті у розділі “Виробництво та імпорт лікарських засобів» закладка: Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій виробництва та імпорту лікарських засобів”.

Зберігайте спокій, керуйтесь лише офіційними каналами комунікації, стежте за інформацією державних органів та органів влади на місцях.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба забезпечує безперервне виконання покладених на неї завдань

Наступна

Урядом внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)