Держлікслужба здійснює заходи для позбавлення країни агресора права на участь у Конвенції MEDICRIME

Опубліковано 31.03.2022 о 17:06

Держлікслужба звернулась до Комітету Сторін Конвенції Ради Європи  MEDICRIME з проханням підтримати позицію України щодо виключення рф із Конвенції MEDICRIME

Ми отримали відповідь, що Комітет Сторін Конвенції MEDICRIME уважно стежить за розвитком загальної ситуації. За результатами спільних обговорень Комітетом міністрів РЄ прийнято, зокрема, резолюцію CM/Res(2022)1, відповідно до якої рф позбавлено права на її представництво в Раді Європи. При цьому зазначено, що необхідно отримати інформацію про подальші рішення Комітету міністрів РЄ для визначення умов участі рф в Комітеті Сторін MEDICRIME.  

Держлікслужба продовжить здійснювати всі необхідні заходи для позбавлення країни агресора її права на участь у Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я.

п. 8 рішення КМРЄ від 23.03.2022 передбачає: «Російська Федерація … і надалі залишатиметься договірною стороною тих конвенцій і протоколів, укладених в рамках РЄ, щодо яких вона висловила свою згоду на обов’язковість, і які відкриті для приєднання держав, що не є членами Ради Європи. Порядок участі РФ в цих документах буде визначатися окремо для кожного з них Комітетом міністрів або, за необхідності, державами-членами».

*Конвенція Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Презентовано новий розділ «Довідника безбар'єрності» – «У воєнний час»

Наступна

Продаж лікарських засобів на підставі декларацій про провадження господарської діяльності