Продаж лікарських засобів на підставі декларацій про провадження господарської діяльності

Опубліковано 05.04.2022 о 18:26

До Держлікслужби надходить інформація щодо подання до Мінекономрозвитку декларацій про провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами у відповідності із постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану».

Декларування діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами у відповідності із постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану» не звільняє від обов’язку дотримуватись вимог законодавства щодо провадження такої діяльності.

Зокрема, торгівля лікарськими засобами може здійснюватись виключно через аптечні заклади і не може здійснюватися через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними. Суб’єкт господарювання може здійснювати роздрібну торгівлю лікарськими засобами за умови відповідності ліцензійним умовам провадження певного виду діяльності.

Недотримання вимог законодавства, яке регулює обіг лікарських засобів може призвести до невиправних наслідків у сфері забезпечення населення безпечними та якісними лікарськими засобами, а також значно знизить рівень отримуваної пацієнтами фармацевтичної допомоги, та підвищить загрозу розповсюдження неякісних лікарських засобів.

З огляду на зазначене, Держлікслужба наголошує, що провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами на підставі декларації  (постанова КМУ від 18.03.2022 № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану», додаток 2) можливе лише за умови дотримання вимог законодавства, зокрема  Закону України «Про лікарські засоби», Ліцензійних умов та вичерпного переліку вимог до провадження зазначеного виду господарської діяльності.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба здійснює заходи для позбавлення країни агресора права на участь у Конвенції MEDICRIME

Наступна

У лікарнях Херсону планують відкрити пункти видачі медпрепаратів