Держлікслужба підтвердила законність своїх дій у судовій справі щодо ТОВ Фірма «Кріогенсервіс»

Опубліковано 22.07.2020 о 15:35

Зважаючи на розповсюдження в соціальних мережах неправдивої інформації щодо діяльності Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками відносно ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» повідомляємо.

04 червня 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі № 640/16002/19 за позовом громадянина України до Держлікслужби та Товариства з обмеженою відповідальністю Фірма «Кріогенсервіс» про визнання дій та бездіяльності протиправною, зобов’язанні вчинити дій.

Зміст позовних вимог громадянина України полягав в наступному: визнати дії Держлікслужби щодо видачі Товариству з обмеженою відповідальністю Фірма «Кріогенсервіс» ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, ліцензії на провадження господарської діяльності з оптової торгівлі лікарськими засобами протиправними; прийняти рішення про анулювання вищезазначених ліцензії. Крім цього, однією з позовних вимог, було визнати протиправною бездіяльність Держлікслужби, що полягає у непроведені позапланової перевірки дотримання ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» вимог законодавства у сфері ліцензування.

За результатом судового розгляду справи, Окружним адміністративним судом міста Києва було ухвалено законне та обґрунтоване рішення, яким в задоволенні адміністративного позову до Держлікслужби та ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» ВІДМОВЛЕНО ПОВНІСТЮ.

Таким чином, суд підтвердив, що Держлікслужба діяла виключно в межах наданих їй владних повноважень та у спосіб, що передбачений законами України.

Посиланням на судове рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/89920897.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Представник Держлікслужби взяв участь в онлайн брифінгу щодо Конвенції Ради Європи щодо підробки медичних виробів та подібних злочинів, пов’язаних із загрозою здоров’ю

Наступна

Набули чинності зміни до Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 27.12.2012 № 1130