Представник Держлікслужби взяв участь в онлайн брифінгу щодо Конвенції Ради Європи щодо підробки медичних виробів та подібних злочинів, пов’язаних із загрозою здоров’ю

Опубліковано 10.07.2020 о 15:14

10 липня 2020 року Секретаріатом Ради Європи було проведено віртуальний неофіційний брифінг щодо Конвенції Ради Європи щодо підробки медичних виробів та подібних злочинів, пов’язаних із загрозою здоров’ю (далі – MEDICRIME) на тему “Конвенція MEDICRIME в період пандемії”.

Метою цього віртуального брифінгу було обговорення правових положень, включених до Конвенції MEDICRIME та обмін думками й досвідом щодо сучасних проблем, ризиків та тенденцій щодо фальсифікації лікарських засобів та подібних злочинів у світлі пандемії COVID-19.

Участь у даному заході взяло 50 учасників, серед яких були як представники регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів різних країн світу, так і представники Ради Європи, Європолу та Європейського директорату з якості лікарських засобів.

Від України взяла участь Марина Таран – начальник відділу організації запобігання обігу неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів Департаменту контролю якості лікарських засобів.

Більш детальна інформація – на сайті Ради Європи: https://www.coe.int/en/web/medicrime/covid-19.

Довідково:  

– у 2011 році Україна була серед країн, що першими підписали зазначену Конвенцію;

– у 2012 році Урядом було затверджено  Закон “Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я”;

– з 1 січня 2016 року Конвенція MEDICRIME набрала чинності в Україні.

Згідно з преамбулою Конвенції MEDICRIME, підроблення медичної продукції та подібні злочини за своєю природою несуть значну загрозу охороні здоров’я – саме ця передумова і стала підставою для прийняття міжнародного договору.

Метою Конвенції MEDICRIME є запобігання загрозі охороні здоров’я та боротьба із цим явищем шляхом:

– забезпечення криміналізації певних дій;

– захисту прав жертв злочинів, установлених відповідно до цієї Конвенції;

– заохочення національного та міжнародного співробітництва.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Вебсайт Держлікслужби визнано одним із кращих серед вебсайтів центральних органів виконавчої влади

Наступна

Держлікслужба підтвердила законність своїх дій у судовій справі щодо ТОВ Фірма «Кріогенсервіс»