Держлікслужба розробила інструкцію для отримання послуг з ліцензування онлайн

Опубліковано 07.05.2020 о 16:00

Для отримання послуг з ліцензування виробництва, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами скористайтесь зручним порталом Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Портал дозволяє швидко та прозоро, без паперової тяганини та додаткових витрат подавати та відслідковувати онлайн стан розгляду заяв на отримання таких дозвільних документів:

– ліцензія щодо провадження діяльності з виробництва (промислового) лікарських засобів;
– ліцензія щодо провадження діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів);
– ліцензія щодо провадження діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Електронні послуги з отримання ліцензій доступні через особистий кабінет на порталі Держлікслужби: https://e-services.dls.gov.ua.

Ознайомитися із детальною інструкцію про користування сервісом: https://bit.ly/2L5xVoY

За допомогою інструкції ви дізнаєтесь:

– як зареєструватись на порталі, щоб скористатись усіма можливостями електронного кабінету;
– як переглянути наявні у вас ліцензії та отримувати повідомлення системи;
– як подати заяву на ліцензування, зокрема, заяву на отримання ліцензії з торгівлі, заяву на створення нового місця провадження діяльності (МПД), заяву на закриття існуючого МПД, заяву про анулювання ліцензії тощо;
– як заповнити повідомлення про доповнення інформації;
– як моніторити подані заяви та отримувати сповіщення про стан розгляду та результати протягом усього терміну дії ліцензії.

*Онлайн-послуги є актуальними для промислових виробників, аптечних закладів, імпортерів та дистриб’юторів (оптові продажі).

Проєкт реалізований у партнерстві Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками і Міністерства цифрової трансформації, за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». Проєкт реалізовано у співпраці з Фондом Східна Європа.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Затвердження в Україні оновленої згідно з вимогами GMP ЄС настанови «Лікарські засоби. Належна виробнича практика» та настанови «Лікарські засоби. Принципи належної практики дистрибуції діючих речовин для лікарських засобів для людини»

Наступна

Щодо визнання чинності документів, виданих регуляторними органами країн Європейської економічної зони, Великої Британії стосовно виробництва лікарських засобів