Держлікслужба України оприлюднила проект наказу щодо внесення змін до Порядку встановлення заборони (тимчасової заборони) та поновлення обігу лікарських засобів на території України

Опубліковано 01.07.2014 о 00:00

З метою гармонізації законодавства України з законодавством Європейського Союзу на офіційному сайті Державної служби України з лікарських засобів оприлюднено проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення зміни до Порядку встановлення заборони (тимчасової заборони) та поновлення обігу лікарських засобів на території України».

Даний проект розроблено з метою вдосконалення законодавства щодо державного контролю якості активних фармацевтичних інгредієнтів, що регламентує дії суб’єктів господарювання, які займаються ввезенням лікарських засобів на територію України, та державних органів, що здійснюють державний контроль якості лікарських засобів. Його прийняття сприятиме забезпеченню безперервного процесу виробництва лікарських засобів, своєчасному забезпеченню громадян України лікарськими засобами, недопущенню відсутності життєво необхідних лікарських засобів.

Отримати проект

Також за результатами роботи Робочої групи з контролю якості лікарських засобів на громадське обговорення винесено проекти нормативно-правових актів щодо здійснення державного контролю якості, а саме:

·       проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, стосовно активних фармацевтичних інгредієнтів та продукції "in bulk";

·       проект наказу Міністерства охорони здоров’я України "Про затвердження Порядку здійснення державного контролю за якістю медичних імунобіологічних препаратів";

·       проект наказу Міністерства охорони здоров’я України "Про внесення змін до Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної реалізації (торгівлі)".

Зауваження та пропозиції просимо надсилати до 30.07.2014 року до:

Державної служби України з лікарських засобів: за адресою – м. Київ, 03115, просп. Перемоги, 120, e-mail: diklz@diklz.gov.ua ; romanenko@diklz.gov.ua ).

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Голова Держлікслужби України проінформував громадськість про перші результати роботи

Наступна

Голова Держлікслужби України провів зустріч з представниками Асоціації індійських фармацевтичних виробників