ДП "Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів" проводить 11 раунд Програми професійного тестування для лабораторій з контролю якості лікарських засобів

Опубліковано 03.11.2014 о 00:00

З 1 жовтня 2014 р. ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» за підтримки Державної служби України з лікарських засобів розпочав 11 раунд Програми професійного тестування для лабораторій з контролю якості лікарських засобів (ППТ).

Участь лабораторій в ППТ є одним з важливіших та обов’язкових елементів системи забезпечення якості лабораторій у відповідності з вимогами ISO та GMP/GLP.

З 2001 року було проведено 10 раундів ППТ, в яких щороку приймали участь 70 учасників. У тому числі лабораторії фармацевтичних підприємств, лабораторії територіальних органів Держлікслужби України та лабораторії, атестовані Держлікслужбою України, а також лабораторії близького зарубіжжя та Європейської спільноти.

Результати ППТ оцінюються у відповідності до фармакопейних вимог, а також відповідно вимогам прийнятої аналітичної практики. По завершенні раунду проводиться науково-методологічний семінар, на якому розглядаються проблеми, виявлені в ході тестування, узагальнюється отриманий досвід.

Учасники отримають сертифікат учасника ППТ та звіти, в яких наводиться аналіз причин виникнення проблем та рекомендації щодо їх усунення.

Більш докладну інформацію та заявку можна отримати на сайті – ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» (https://www.sphu.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1285&Itemid=57&lang=uk.).

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Проект змін щодо процедури держреєстрації медичних виробів опубліковано на сайті МОЗУ

Наступна

Президент України підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо обігу та державного контролю якості лікарських засобів, ввезених на митну територію України"