"Екстемпоральному виготовленню в Україні бути!" – Наталія Гудзь, Голова Держлікслужби

Опубліковано 23.11.2017 о 00:00

 

22 листопада 2017 року за підтримки ДП «УФІЯ» під головуванням керівника Держлікслужби Наталії Гудзь відбулась науково-практична конференція на тему: «Проблемні питання екстемпорального виготовлення лікарських засобів в Україні».

До участі в науково-практичній конференції були запрошені: керівники аптечних мереж, завідуючі аптек з екстемпоральним виготовленням лікарських засобів, сертифіковані експерти з якості, науковці Національного фармацевтичного університету (м. Харків), представники закордонних фармацевтичних компаній, що спеціалізуються на екстемпоральному виготовленню ліків в умовах аптеки та інші представники експертного середовища.

У своєму виступі Голова Держлікслужби наголосила на життєвій необхідності розвитку аптечного виготовлення лікарських засобів та невпинній розбудові системи управління якістю лікарських засобів, що виготовляються в умовах аптеки. Звертаючись до присутніх, Наталія Гудзь підкреслила: «державному регулятору важлива підтверджена Вами якість ліків».

Водночас, Голова Держлікслужби висловила сподівання, що, спільними зусиллями та взаємним зацікавленням – з однієї сторони державного регулятора у кількісному збільшенні аптек з екстемпоральним виготовленням та покращенні якості лікарських засобів, та з іншої – ліцензіатів у розвитку фармацевтичного бізнесу та забезпеченні сприятливих умов для його ведення, «екстемпоральному виготовленню в Україні бути!».

У ході конференції учасники обговорили низку важливих питань зазначеної сфери діяльності, зокрема, питання розвитку системи управління якістю, підвищення рівня кваліфікації персоналу, ефективності та якості проведення валідаційних та кваліфікаційних досліджень, необхідності модернізації матеріально-технічної бази аптек, що займаються виготовленням лікарських засобів, тощо.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Голова Держлікслужби Наталія Гудзь провела нараду з вітчизняними виробниками медичних газів на тему "Регуляторні вимоги щодо виробництва та якості кисню медичного"

Наступна

Підписаний Меморандум у сфері контролю за якістю лікарських засобів з грузинською стороною