21 листопада відбулась чергова зустріч керівництва Держлікслужби з представниками Європейської Бізнес Асоціації

Опубліковано 23.11.2017 о 00:00

 

21 листопада 2017 року на прохання Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Голова Держлікслужби Наталія Гудзь провела чергову робочу зустріч з представниками Комітету з охорони здоров’я ЄБА.

У ході зустрічі учасники обговорили низку важливих для галузі питань, зокрема щодо вимог територіальних органів Держлікслужби надавати при ввезенні на територію України лікарських засобів документи, що підтверджують дотримання температурного режиму умов їх зберігання під час транспортування, оновлення інформації в автоматизованій базі даних Держлікслужби, продовження строку дії висновку щодо підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам GMP, стосовно інформації, яка міститься в сертифікатах якості серій готових лікарських засобів тощо.

Левова частина питань, піднятих представниками ЄБА цього разу, вже обговорювалися на попередніх робочих зустрічах у такому ж форматі, зокрема ще 26 квітня 2017 року. Щодо них державним регулятором вже було докладно висловлено і аргументовано свою позицію.

Разом з тим, від Комітету з питань охорони здоров’я ЄБА пролунали непідтверджені фактами закиди та звинувачення на адресу Держлікслужби щодо «подвійних стандартів» в прийнятті та швидкості розгляду пакетів документів для видачі висновку про якість ввезених в Україну лікарських засобів. У зв’язку з цим, Голова Держлікслужби висловила прохання до суб’єктів господарювання, у разі виявлення подібних фактів, докладно інформувати про них в установленому порядку Держлікслужбу. Усі такі повідомлення будуть розглянуті і, у разі необхідності, будуть вживатися відповідні заходи реагування.

У підсумку зустрічі, Наталія Гудзь ще раз підкреслила свою позицію, як керівника державного регулятора, беззастережно ствердивши, що якість ліків, які ввозиться в Україну і відповідних супровідних документів до них, має бути на високому рівні, адже якість і безпечність ліків – це спільна відповідальність виробників, імпортерів і Держлікслужби за здоров’я українців.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Голова Держлікслужби Наталія Гудзь провела нараду з вітчизняними виробниками медичних газів на тему "Регуляторні вимоги щодо виробництва та якості кисню медичного"

Наступна

Підписаний Меморандум у сфері контролю за якістю лікарських засобів з грузинською стороною