Засідання PIC/S

Опубліковано 22.04.2021 о 19:48

В рамках діяльності, пов’язаної із членством України у міжнародних організаціях Держлікслужба взяла участь у роботі засідання Комітету Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S), яке відбулось 20-21 квітня 2021 року у форматі відеоконференції.

Організатори та учасники засідання привітали нових членів PIC/S: Національне агентство з нагляду у сфері охорони здоров’я Бразилії – (ANVISA), що в січні 2021 року стало 54 повноправним членом PIC/S та Головне управління охорони здоров’я тварин Італії Міністерства охорони здоров’я Республіки Італія (Italy Vet/ DGSAF), що приєдналась до PIC/S  1 січня 2020 року.  Окрім регуляторних органів країн Всесвітня організація здоров’я тварин стала асоційованою партнерською організацією у 2020 році,   а Європейська Комісія  також виявила інтерес щодо асоційованого партнерства.  Також подали пре-заяви на вступ до  PIC/S: Мінпромторг, Росздравнадзор РФ, Агенція з лікарських засобів та харчової продукції Йорданії  (Jordan / JFDA), Агенція з лікарських засобів та харчової продукції Саудівської Аравії (Saudi Arabia/SFDA). Подана  пре-заява на вступ до PIC/S Міністерством охорони здоров’я Азербайджану. Під час засідання комітету PIC/S затверджено доповідача з оцінки  пре-заяви – представника від України Тахтаулову Наталю.

Під час засідання членам Комітету було представлено дорожню карту наступних дій, надано інформацію щодо діяльності  виконавчого комітету PIC/S, підведено підсумки роботи підкомітетів, робочих груп і експертних кіл, та представлено плани  діяльності на найближчий період.

В рамках засідання також було розглянуто такі питання, як гармонізація та удосконалення керівних документів PIC/S, проведення інспекцій в умовах поширення COVID-19 та дії після завершення пандемії. Увага була приділена  проведенню тренінгів для  GM(D)P інспекторів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Небезпечні ліки!

Наступна

Держлікслужба святкує День вишиванки