Небезпечні ліки!

Опубліковано 19.04.2021 о 17:20

Припинено діяльність організованої злочинної групи, яка контрабандно ввозила медичні препарати невідомого походження та якості. Серед ліків – засоби, рекомендовані під час згортання крові при COVID-19.

Заходи проводились Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби України у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури за участі спеціалістів Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Згідно з попередніми висновками фахівців Держлікслужби, вилучені медичні препарати можуть нести потенційну загрозу життю та здоров’ю населення.

Оперативники СБУ встановили, що ділки також поставляли в Україну медичні препарати онкологічної та репродуктивної групи. Медичні препарати зловмисники реалізовували через інтернет-мережу і низку безліцензійних аптечних закладів.

Продукцію в Україну доставляли літаками з однієї з країн Південно-Східної Азії. Ліки транспортували та зберігали без дотримання температурних і санітарних вимог.

Правоохоронці провели обшуки у Києві та області, вилучено:

4,2 тисячі упаковок, незареєстрованих в Україні медичних препаратів, на загальну суму майже 6,5 млн грн;

66,2 тисячі дол. США та 65 тисяч гривень готівкою;

банківські картки, які використовувались для розрахунку за медичні препарати;

комп’ютерну техніку та інші матеріали із доказами протиправної діяльності.

Просимо взяти до уваги зазначену інформацію та повідомляти правоохоронні органи та Держлікслужбу (dls@dls.gov.ua), якщо Вам стали відомі факти продажу вказаних несертифікованих лікарських засобів.

Фізичні та/або юридичні особи також можуть подати повідомлення стосовно якості/підозри щодо фальсифікації лікарського засобу за посиланням.

Отримати інформацію щодо виданих територіальними органами Держлікслужби висновків про якість ввезених лікарських засобів та висновків про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів (посилання).

Відомості із Державного реєстру лікарських засобів про зареєстровані в Україні лікарські засоби та інструкції для медичного застосування до них (посилання).

За інформацією сайту Служби Безпеки України

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Підписано Меморандум про співпрацю з Національною академією наук України та Державною науковою установою «Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» НАН України

Наступна

Засідання PIC/S