Затверджено Порядок обміну інформацією

Опубліковано 18.10.2022 о 15:10

Затверджено Порядок обміну інформацією між Міністерством охорони здоров’я України, державним підприємством «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» та Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у сфері обігу лікарських засобів та медичних виробів» (далі – Порядок).

Порядком визначаються особливості обміну інформацією між зазначеними інституціями, зокрема, Держлікслужба подає до МОЗ та Центру дані про заборону та відновлення обігу лікарських засобів, інформацію про відсутність ефективності ліків, про виявлені критичні порушення або фальсифікацію, результати проведення перевірок відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам GMP та додержання ліцензійних умов виробництва. Крім того, якість лікарських засобів та їх виробництва корелюється з міжнародними стандартами, а саме: з Європейською Фармакопеєю, Фармакопеями Японії та США, з даними Європейського директорату з якості лікарських засобів (EDQM) та Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S). Встановлюється також взаємодія лабораторій Держлікслужби і Центру та здійснення інформаційного обміну між ними.

Порядок регламентує механізм обміну документами та інформацією, що дозволить оптимізувати взаємодію між МОЗ, Держлікслужбою та Центром. Така взаємодія гарантуватиме швидке  відслідковування та виявлення субстандартних та неякісних лікарських засобів та медичних виробів задля безпеки споживачів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень

Наступна

Посилено контроль за відпуском рецептурних лікарських засобів