Зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників

Опубліковано 16.06.2022 о 09:07

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 06.06.2022 № 958 внесено зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом МОЗ України від 29.03.2002 р. № 117.

Змінами уточнено кваліфікаційні вимоги, які висуваються до завідувачів аптек, аптечних складів (баз), аптечних пунктів, завідувачів відділу аптеки, аптечного складу (бази) завідувачів відділу аптеки, завідувачів лабораторії з контролю якості лікарських засобів, а також до фармацевтів, фармацевтів-аналітиків, фармацевтів клінічних, фармацевтів-косметологів, фармацевтів-токсикологів, фармацевтів-інтернів.

  • Вказаним наказом спрощені кваліфікаційні вимоги до керівників закладів охорони здоров’я. Відтепер на посаду керівника закладу охорони здоров’я може претендувати особа, яка у разі здобуття вищої освіти у галузі знань 22 «Охорона здоров’я» має спеціалізацію «Організація і управління охороною здоров’я», або вищу освіту другого (магістерського) рівня у галузі знань 07 «Управління та адміністрування», або 28 «Публічне управління та адміністрування», або 1501 «Державне управління».
  • Обов’язкова вимога щодо володіння державною мовою закріплена у кваліфікаційних вимогах до кваліфікаційних характеристик усіх посад.
  • Наказом також змінені кваліфікаційні вимоги до переліку посад фахівців, професіоналів та керівників, які мають освіту фармацевтичного спрямування. 
  • Змінами доповнено завдання та обов’язки завідувача аптечного пункту, якого уповноважено надавати домедичну допомогу особам у невідкладних станах.
  • Діяльність фармацевта у теперішній час вийшла за рамки простого відпуску лікарських засобів, а поширюється на надання фармацевтичної допомоги, проведення діагностичних процедур, пропагування здорового способу життя, консультації інших спеціалістів сфери охорони здоров’я та інше. 
  • Нагадаємо, що довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників – це систематизований за видами економічної діяльності збірник описів видів трудової діяльності в Україні для використання кваліфікаційних характеристик професій працівників в установах та організаціях. Він визначає перелік основних робіт, які властиві тій або іншій посаді, та визначає кваліфікаційні вимоги щодо певних посад.
  • Ознайомитися із змінами можна за посиланням.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень

Наступна

Держлікслужба інформує щодо електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами