Зустріч щодо підготовки до проведення чергового засідання Міжурядової українсько-індійської комісії з торговельного, економічного, наукового, технічного, промислового та культурного співробітництва

Опубліковано 29.03.2024 о 13:43

Захід відбувся у гібридному форматі в рамках офіційного візиту Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Республіки Індія. Міністр відкрив захід разом зі своїм індійським колегою Субраманьямом Джайшанкаром.

У ході зустрічі відбулося обговорення сторонами питань співпраці у галузі охорони здоров’я. У своєму виступі заступник Голови Держлікслужби Володимир Короленко відзначив багаторічну успішну співпрацю між Україною та Індією у фармацевтичній сфері, яка є надзвичайно важливою в контексті забезпечення доступу населення до якісних та доступних лікарських засобів.

Держлікслужба співпрацює з індійськими виробниками і фармацевтичними компаніями з питань інспектування та контролю якості лікарських засобів.

Комунікація з індійськими виробниками здійснюється також на рівні громадянського суспільства – Президент Асоціації індійських фармацевтичних виробників (IPMA) пан Менон Унні Парамбат Раманана входить до складу Громадської ради при Держлікслужбі.

З огляду на взаємну зацікавленість запропоновано активізувати діяльність щодо підготовки до укладення Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з лікарських засобів і контролю за наркотиками та відповідним державним органом Республіки Індія.

«Співпраця у галузі фармацевтики має великий потенціал і може призвести до взаємновигідних результатів для обох країн. Ми зацікавлені у поглибленні професійного співробітництва і готові обговорити актуальні питання під час засідань робочої групи з питань фармації», – наголосив Володимир Короленко.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Відбулося засідання Експертної ради з комунікацій безбар’єрності

Наступна

Звіт за 25 - 29 березня 2024 року