Кордон проти фальсифікованих і контрабандних ліків 

Опубліковано 02.03.2023 о 11:55

Існує проблема контрабандного ввезення на територію України лікарських засобів, вироблених для фармацевтичних ринків інших країн та їх реалізацію, в тому числі через мережу Інтернет. Такі лікарські засоби не проходять державний контроль якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України 
від 14.09.2005 № 902. Таким чином, Держлікслужба не може гарантувати якість, ефективність та безпечність таких лікарських засобів.

Саме такі  питання  обговорено під час зустрічі між представниками Державної Прикордонної Служби України та Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

На заході обговорено наявна проблематика у роботі по виявленню та вилученню фальсифікованих лікарських засобів та медичних виробів, а також налагодження спільних консультацій, співпраці між ДПСУ та Держлікслужбою включно, з можливістю залучення спеціалістів Держлікслужби до оперативної роботи та слідчих дій ДПСУ.

За підсумками проведеної зустрічі, з метою визначення рамок співпраці та сприяння забезпеченню дотримання вимог законодавства України про лікарські засоби, наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори та медичні вироби, обговорено також можливість підписання Меморандуму про взаємодію між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Адміністрацією Державної прикордонної служби України.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Фальсифіковані лікарські засоби – загроза здоров’ю і життю людини

Наступна

МОЗ – визначення субʼєктів, які мають важливе значення для галузі охорони здоров’я