МОЗ – визначення субʼєктів, які мають важливе значення для галузі охорони здоров’я

Опубліковано 03.03.2023 о 14:26

Для функціонування країни, яка знаходиться у стані активних воєнних дій, та забезпечення життєдіяльності населення, економічної діяльності в особливий період дуже важливе місце займає налагодження роботи підприємств, установ і організацій, які є критично важливими. У зв’язку з цим затверджено механізм визначення таких субʼєктів.

Що стосується галузі охорони здоров’я – Міністерством охорони здоров’я України затверджено Критерії за якими здійснюється визначення підприємств, установ, організацій такими, що мають важливе значення – наказ від 28.02.2023 р. № 419.

З основних критеріїв, які мають відношення до фармацевтичної промисловості, можна виділити виробництво та імпорт ліків, що входять до національних переліків, інноваційних оригінальних ліків, препаратів крові тощо.

З аптечних мереж відзначені ті, що працюють не менше ніж у десяти областях України та/або Києві, у яких не менше 50% аптек беруть участь у програмі «Доступні ліки», а також ті, що розташовані в сільській місцевості та підключені до «Доступних ліків».

Відмічено і важливість компаній, що займаються виробництвом та постачанням медвиробів, що закуповуються коштом державного бюджету; задіяні у проведенні клінічних досліджень; субʼєкти середнього та великого підприємництва, що займаються оптовою торгівлею ліків; перевізники донорської крові, препаратів крові, імунобіологічних препаратів, АФІ тощо; медичні клініки; структури, підпорядковані МОЗ і деякі його підрядники.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Кордон проти фальсифікованих і контрабандних ліків 

Наступна

Попередня зустріч Європейського регіонального засідання Фармакопейної конвенції США